Hobi B.
131302

Hobi B.

Slovenija
Spremljaj me tudi na FB
Nazaj na seznam

čudovito naravno milo

Članek je vpisal/prevedel: Hobi B., Pon, 17.feb 2014 ob 11:14, Kategorija Članki
čudovito naravno milo -
image protected

Poskrbimo za našo kožo, izognimo se raznim alergičnim reakcijam, ki jih na koži puščajo industrijski kozmetični proizvodi!

Preko kože se izmenjujejo snovi iz okolja, in dejstvo je, da karkoli nanesemo na kožo, konča v našem telesu. Naravna, ekološko neoporečna kozmetika, ki ne vsebuje nepotrebnih kemikalij in drugih umetnih snovi, ki v današnjem času povzročajo toliko alergij, je pravi balzam za dušo in telo.


slika1
sivkino milo


Za naravno kozmetiko je pomembno poreklo, rast in nabiranje rastlin. Zatekanje k naravni kozmetiki je pogosto rešitev za problematično, aknasto ali preobčutljivo kožo, saj zaradi naravnih sestavin ne draži kože in pripomore k harmoniji kožnih procesov.

Obožujem naravna mila, izdelana izključno s hladnim postopkom, kjer temperatura ne preseže 40 C. S tem postopkom olja ne izgubijo svojih dragocenih lastnosti.

Vsebujejo naravni rastlinski glicerin, ki nastaja med olji, vodo in natrijevim hidroksidom. Za razliko od industrijskih proizvajalcev mil, ki glicerin milom odvzamejo in ga uporabijo pri izdelavi ostali kozmetičnih proizvodov. Glicerin veže in zato na kožo deluje vlažilno, jo zmehča ter ji pomaga, da absorbira in zadržuje vlago in s tem uravnava ravnotežje naravne vlažnosti kože.

Druga dragocena sestavina naravnih mil so rastlinska olja, pridobljena iz različnih rastlin, večinoma iz semen. Vsebujejo maščobne kisline, proteine, vitamine in minerale. Najpomembnejše so nenasičene esencialne maščobne kisline, ki ugodno vplivajo na strukturo in izgled kože. /.../
Celoten članek si preberite tukaj: http://goo.gl/WSDGnV
Povezava do izvornega članka: www.preberite.si/naravna-...