Admin_MojMozaik
80057055

Admin_MojMozaik

Slovenija - Jesenice
Spremljaj me tudi na FB
Nazaj na seznam

Intervju z: Darja-Ustvarja

Avtor: Admin_MojMozaik, Sre, 05.sep 2012 ob 14:21, Kategorija Intervjuji
Intervju z: Darja-Ustvarja -
image protected


Moj Mozaik: Na kratko se nam predstavi.


Darja-Ustvarja:
Že kot majhna sem rada šivala, vendar sem takrat ustvarjala za svoje punčke iz cunj. Ko sem odraščala, so se mi ročne spretnosti še povečale, vse bolj sem rada ustvarjala, risala, preizkušala nove tehnike in metode. V osnovni šoli sem se največ ukvarjala z risanjem, v srednji šoli pa sem iz skice naredila izdelek, saj sem tudi obiskovala tekstilno šolo in je to bilo nekako pričakovano. Vseskozi me je spremljalo tudi risanje. Rada imam žive in pisane barve, ki me popeljejo v čisto drug svet, v svet mavrice, otroške brezskrbnosti in igrivosti. Svojim izdelkom rada dodajam žive barve, da so opazni, živahni, mladostni in igrivi, kakršni bi morali biti vsi ljudje ne glede na starost. Odkar imam sina Marka, se posvečam predvsem šivanju oblačil in opreme za otroke. VglavnemiIzdelujem pokrivala, trenirke, majčke, in oblekice. Če pride naročilo ki je nekaj drugega, je izziv še večji in delam še z večjim veseljem, saj se spet naučim nekaj novega.

Risanja še vedno nisem opustila, zato se lotim tudi raznih poslikav na tekstil. Če imam čas, vzamem v roke kredo, oglje ali svinčnik in naredim sliko, ki je lahko lep okras na steni. Tudi slavljenci in prazniki so moje veselje, saj izdelujem tudi čestitke za razne priložnosti. V glavnem, lahko bi rekla da sem vsestranska ustvarjalka, zanima me veliko stvari, rdeča nit vsega pa so barve, barve, barve,.....

Vsi izdelki so unikati, narejeni po naročilu. Nekaj izdelkov je narejenih 'iz glave' in lastnike še čakajo. Izdelke si lahko ogledate in naročite na povezavi
/pages/Darja-Ustvarja/261668923903669            


Moj Mozaik:
Na kateri izdelek si najbolj ponosna?


Darja-Ustvarja:
Hm, težko vprašanje. Na vsak izdelek si na nek način ponosen, saj si ga izdelal sam. Jaz se pri vsakem izdelku maximalno potrudim in dam vse od sebe da je izdelek čim lepši in unikaten, zato  je veliko takih na katere sem zelo ponosna. To je moje, to so naredile moje roke in prav je da sem na to ponosna, kot verjetno vsak drug ustvarjalec na svoje izdelke. Ker je pač enega treba pokazati, je med najljubšimi tudi tale:  S tem izdelkom je bilo res veliko dela, od risanja junakov, šivanja črk na klobuček in na koncu še izdelava celega klobučka. Veliko dela, a čudovit rezultat ki ga s ponosom pokažem vsakemu.


Moj Mozaik:
Kje in kdaj si dobila navdih za prvi izdelek?


Darja-Ustvarja:
Uh, prvi izdelki so segajo daaaleč nazaj, še v najstniška leta. Toda odkar sem stopila na bolj 'poslovno' pot, je eden izmed mojih prvih izdelkov ki so šli v prodajo, tale trenirka. Navdih dobivam sproti ko izdelek nastaja, skoraj nikoli nimam že točno vnaprej določeno kako bo izdelek na koncu izgledal (razen kadar imam nekaj naročeno po naročilu), ko ga izdelujem zraven dobivam ideje kaj bi še lahko vključila. Ideja za ta izdelek je bila trenirka za punčko, pač punčkasta barva kateri bom dodala še eno da bo bolj pestra. Dodatki spodaj so prišli naknadno, se pravi ko je bila že narejena, da jo še bolj popestri in poživi. Po navdihu.  


Moj Mozaik:
S katerimi besedami bi opisala tvojo dejavnost?


Darja-Ustvarja:
Pisano, živahno, pozitivno, veselo, unikatno, ustvarjalno


Moj Mozaik:
Kako si usvojila svoje dosedanje znanje?


Darja-Ustvarja:
Nekaj v šoli (po izobrazbi sem konfekcijski modelar), ostalo pa tako, preizkušaš tako dolgo dokler ne uspe. Veliko pripomore tudi če imaš dosti domišljije.


Moj Mozaik:
Tvoji načrti za prihodnost?


Darja-Ustvarja:
Postati bolj prepoznavna, s tem seveda pride tudi več dela. Rada bi se razširila na tako raven, da bi od tega lahko živela, ker najlepše je, če lahko delaš tisto kar te v življenju najbolj veseli, uživaš v tem, obenem pa od tega živiš. Na kratko, živiš od tega, za kar živiš 


Moj Mozaik:
Kaj bi mladim nadobudnim ustvarjalcem sporočila v spodbudo za njihovo ustvarjalnost?


Darja-Ustvarja:
Naj bodo pogumni in se pokažejo drugim ljudem, ne samo delati doma in skrivati svoje izdelke. Ljudje radi vidijo doma izdelane izdelke, umetnine. Naj bodo pogumni in vztrajni na svoji poti, tudi če so kdaj negativni odzivi, je potrebno iti z dvignjeno glavo samozavestno naprej. Upam da bodo tudi ljudje ki ne ustvarjajo sčasoma začeli te izdelke bolj ceniti saj je v njih vloženo veliko ljubezni, časa, ustvarjalnosti in so vredni več kot pa neka serija izdelkov iz tovarne. Naj se tudi vsak ustvarjalec tega zaveda in stopi ponosno na našo pot ustvarjalcev.