Admin_MojMozaik
80158123

Admin_MojMozaik

Slovenija - Jesenice
Spremljaj me tudi na FB
Nazaj na seznam

Pravila in priporočila za objavljanje izdelkov

Avtor: Admin_MojMozaik, Sre, 14.nov 2012 ob 10:20, Kategorija Navodila
Pravila in priporočila za objavljanje izdelkov -
image protected

Pred kratkim smo naredili natančno analizo kateri izdelki prejmejo največ ogledov ter posledično povpraševanj. Da vam zagotovimo čim boljšo promocijo izdelkov vam priporočamo, da se držite nekaj osnovnih pravil in priporočil pri objavljanju izdelkov.

Opis izdelka

Opis izdelka mora biti zanimiv ter mora opisovati točno ta izdelek, ki je na sliki. Opisi kot so npr: »Za več izdelkov pojdite na moj facebook profil« odvrnejo obiskovalca, torej vašo potencialno stranko. Ko obiskovalec pride na stran in si ogleda vaš izdelek, bo v zelo redkem primeru obiskal vašo facebook stran na podlagi opisa izdelka. Obiskovalcu na tak način otežujete delo, saj mora zapustiti Moj Mozaik ter se preusmeriti na vašo facebook stran.

Drugi razlog za slabo pozicijo izdelkov s slabim opisom je iskalnik Google. Portal Moj Mozaik je SEO optimiziran, vendar v primeru, ko nekdo išče izdelek na Googlu, vas ne bo našel po tem tako, da bo vpisal vašo facebook stran, vendar dejanske ključne besede kakšen izdelek išče.
Zaradi neupoštevanja teh pravil smo primorani zablokirati vse facebook povezave pod opisom izdelkov. V primeru da imate blog ali spletno stran, povezavo lahko objavljate le v primeru, da zagotovite povratno povezavo. To pa zato, ker nas Google tretira kot »link bank«, kar na splošno ni dobro za pozicijo portala ter posledično vaših izdelkov v iskalniku Google.

Objava vašega e-mail naslova v opisu izdelka ni zaželeno zaradi možnih spam napadov na vaš nabiralnik. Za vsak izdelek imate možnost izbrati »Pošlji povpraševanje«, ki zagotavlja optimalno komunikacijo z vašo stranko. Tudi e-mail naslovi so sistemsko blokirani v vseh opisih izdelkov.

Po naših statistikah je opis zelo pomemben za stranke. Največ obiska prejmejo ravno izdelki, ki imajo jasen ter zanimiv opis.

Naziv izdelka

Naziv izdelka je zelo pomemben! Nazivi kot so Uhani #1, Uhani #2,... niso primeren naziv izdelka. Ko stranka zapusti portal, ne ve več katere uhane je gledala, razen če je naziv bolj jasen. Recimo: Rdeči uhani z kristali.

Slike izdelka

Število slik na izdelek je odvisno predvsem od izdelka. Slike ter risbe so najbolje predstavljene tako, da so slikane kot celota ter nekaj detajlov v makro načinu, vendar nikoli več kot 10 slik. V primeru, da imate enak izdelek v različnih barvah ali manjših variacijah naložite vse slike kot en izdelek. V drugih primerih pa je ena slika zadosti. Nikoli pa ne nalagajte več različnih slik izdelkov kot en izdelek.

Priporočamo vam, da izdelke slikate na primerni svetlobi in na enobarvnem ozadju.

Kako deluje sistem popularnih izdelkov

Seznam popularnih izdelkov se dnevno spreminja in sicer na podlagi podatkov preteklih dni. Vsak ogled, »všeček« ali komentar na vaš izdelek doda določeno število točk. Te točke časovno izgubijo na vrednosti. Kar pomeni, da v primeru, če nekaj dni ne pridobiš ogledov ali »všečkov« se tvoj izdelek premika nižje, ker praviloma za tak izdelek velja, da ni več aktualen. Na tak način so na seznamu izpostavljeni izdelki, ki dnevno prejmejo dovolj ogledov ter »všečkov«. Da vaš izdelek izpostavite ga promovirajte preko svoje facebook strani ali bloga

Višje pozicionirani izdelki praviloma prejmejo več povpraševanj.

Izpostavljeni ustvarjalci

Na prvi strani je izpostavljenih zadnjih sedem aktivnih ustvarjalcev. Torej bolj ste aktivni na strani, bolj ste izpostavljeni in več možnosti je, da vas obiskovalci opazijo.

Seznam ustvarjalcev

Seznam ustvarjalcev privzeto prikaže najprej najbolj popularne ustvarjalce. Torej z številom »všečkov« in ogledov vaših izdelkov/vsebin, se vam pozicija viša. Višje pozicionirani ustvarjalci velikokrat prejmejo več ogledov svojega profila in posledično izdelkov.

Promocija vašega Moj Mozaik profila

Prilepite povezavo do vašega Moj Mozaik profila na vaš blog, spletno stran ali facebook stran. Stranke vam bodo hvaležne, če jih pripeljete do primernega komunikacijskega portala z vami.

Ekipa Moj Mozaik izbere ustvarjalce na podlagi aktivnosti ter lojalnosti in seveda tudi odziva obiskovalcev na njihove izdelke. Na vsakih nekaj dni predstavimo izbranega ustvarjalca ali izdelek na naši facebook strani.

Všečkanje izdelkov

Če vidite izdelek ki vam je všeč, ga všečkajte. To vam prinese dobre odnose med ustvarjalci ter velikokrat je všeček vrnjen na vaš izdelek. 

Odzivnost na privatno sporočilo ali povpraševanje

Na povpraševanje ali privatno sporočilo odgovorite v najkrajšem možnem času! V primeru, da se ne odzovete v dnevu ali dveh je možnost, da to stranko izgubite velika.

Zaključek

Sistem je postavljen tako, da je kar najbolj pošten do različnih ustvarjalcev. 

Pomembno je, da vaš profil ter izdelke na Moj Mozaik promovirate in si tako zagotovite višjo pozicijo ter več možnosti za prodajo. 

Na portalu bodite dnevno aktivni. Če na portalu ne boste aktivni, se bodo vaši izdelki kmalu izgubili v seznamu zaradi pomanjkanja promocije.

Bodite spoštljivi do izdelkov ostalih ustvarjalcev in v primeru, da vam je kaj všeč, to tudi izrazite z preprostim »Všeč mi je«. V primeru, da imate na izdelek dodatno vprašanje ali dodatno pohvalo to storite preko komentarja.


Upamo, da navodila niso prenaporna, vendar smo prepričani, da vam bodo prišla prav za vašo boljšo promocijo ter prodajo :)