Moj Mozaik

Politika zasebnosti

S to politiko zasebnosti vas seznanjamo, v skladu z določbami Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), s tem kdo bo uporabljal vaše osebne podatke, kateri osebni podatki se bodo zbirali in zakaj, ter kakšne pravice imate glede svojih osebnih podatkov. Šteje se da z obiskom tega spletnega mesta privolite z zbiranjem in obdelavo vaših osebnih podatkov, s katerimi bomo ravnali in jih varovali v skladu z zgoraj navedenim Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Besedilo omenjenega zakona si lahko preberete tukaj http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=200794&stevilka=4690.

Prosimo vas, da si to politiko zasebnosti podrobno preberete in nas v primeru kakršnih koli nejasnosti kontaktirate. Pri tem pa vas opozarjemo, da si pridružujemo pravico do sprememb politike zasebnosti, o čemer boste obveščeni s spremembo politike zasebnosti na naši spletni strani, zato vas prosimo, da politiko zasebnosti redno spremljate.

I. Katere podatke zbiramo, zakaj in kako dolgo?

a) Podatke o obisku spletne strani

Kaj: Ob vsakem obisku naše spletne strani se na spletnem strežniku avtomatsko shranjuje dnevniške datoteke spletnega strežnika. Tako se na strežniku beležijo:
1. čas, datum in URL vseh naših strani, ki ste jih obiskali,
2. URL referenčnih spletnih mest,
3. iskanja, ki jih izvajate na naši spletni strani
4. tehnični podatki v zvezi z vašim internetnim brskalnikom in računalnikom (IP številka, verzija operacijskega sistema in brskalnika, v kolikor je to mogoče).

Zakaj: Svetovni splet deluje tako, da se na spletnem strežniku, kjer gostuje spletna stran, beležijo določeni podatki o obisku spletnih strani. Tako zbrani podatki se ne obdelujejo posebej, pač pa le v seštevku in se jih ne povezuje z drugimi podatki.

Koliko časa: Dnevniške datoteke spletnega strežnika se hranijo 3 mesece, nato se brišejo.

b) Podatke, ki nam jih posredujete sami:

Kaj:
1. Podatki, ki nam jih posredujete in so namenjeni javni objavi, kot so:
- informacije o tvojem profilu (vedno je razvidno le uporabniško ime, ostalo je odvisno od nastavitev zasebnosti), posamezni vpisi v objavah, slike, lokacijia, video posnetki, dogodki, glasba, povezave,
- sporočila, poslana drugim uporabnikom, oziroma komentarji pod objavami drugih uporabnikov,
- povezave do tvojih prijateljev in skupin.

2. Podatki, ki nam jih posredujete sami in niso namenjeni javni objavi, kot so:
- nastavitve in podatki, ki nam jih posredujete ob sami registraciji (ime, priimek, naslov elektronske pošte, geslo, spol, še kaj),
- nastavitve zasebnosti.

Zakaj: Podatke, ki so namenjeni javni objavi zbiramo z namenom, da se objavijo in so vidni v skladu z vašimi osebnimi nastavitvami (določeni podatki so lahko vidni vsem ali samo določenemu krogu oseb). Podatki o uporabniškem in imenu in geslih se uporabljajo za prijavo v vaš uporabniški račun. Podatki, ki niso namenjeni javni objavi se zbirajo zaradi zagotavljanja preprečevanja kršitev pogojev uporabe (tu verjetno še kaj). Podatke o elektronski pošti se zbirajo z namenom, da vas lahko kontaktiramo o novostih na naših spletnih straneh, v kolikor to želite.

Koliko časa: Podatki, ki nam jih posredujete sami se hranijo še 6 mesecev, po tistem ko zbrišete te informacije ali svoj račun. Račun lahko izbrišete kadarkoli. Če se dve leti ne vpišete v svoj račun, se vaš račun samodejno zbriše.

II. Piškotki

Z obiskom naših strani naš strežnik vsakemu obiskovalcu avtomatično dodeli anonimno enolično kodo, ki jo nato vaš program, s katerim dostopate v svetovni splet (brskalnik), shrani in jo pošlje nazaj našemu strežniku ob vsakem ponovnem obisku katere od strani na našem strežniku. Tehnologija takega prenosa podatkov med strežnikom in uporabnikom se imenuje "piškotki". Ta spletna stran uporablja piškotke, da te prepozna kot uporabnika in si zapomni tvoje nastavitve, ter ti tako omogoča lažjo navigacijo po spletni strani.

Piškotki, ki vam jih pošlje in od vas prejema naš strežnik:
- ne prenašajo podatkov z vašega računalnika nobenemu drugemu strežniku razen nazaj pošiljatelju;
- ne prenašajo našemu strežniku nobenih podatkov razen tistega, ki ga je strežnik sam poslal uporabniku in se ob vsakem obisku vrne (enolične kode);
- ne vsebujejo vašega osebnega imena, naslova, ... ;
- ne morejo okužiti vašega računalnika z virusom ali ga kako drugače poškodovati;
- ne omogočajo družbam, da bi izvedele, kaj razen obiskovanja našega strežnika sicer počnete na internetu ali izven njega;
- ne omogočajo, da bi izvedeli vaše osebne podatke, če nam jih niste sporočili že sami;
- ne služijo zbiranju podatkov za namene ciljnega oglaševanja.

Podatki s pomočjo spletnih piškotkov se zbirajo vse dotlej, dokler uporabnik v svojem spletnem brskalniku spletnih piškotkov izrecno ne onemogoči. Če ne želite sprejemati piškotkov, jih lahko onemogočite z upoštevanjem navodil izdelovalca brskalnika. Pri tem pa velja opozoriti, da zaradi onemogočanja uporabe piškotkov določene strani in storitve mogoče ne bodo delovale oziroma delovale v celoti.

III. Posredovanje podatkov tretjim osebam

Vaših osebnih podatkov, ki bodo pridobljeni ne bomo posredovali tretjim osebam, brez vašega izrecnega privoljenja, niti jih ne bomo brez vašega izrecnega privoljenja razkrili tretjim osebam. Bomo pa tretjim osebam osebam posredovali te podatke kvečjemu v seštevku - denimo kot skupne številke o obiskanosti strežnika, ki so lahko dane v javno rabo.

V primerih določenih z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in drugih zakonov, pa si, kot upravljalec osebnih podatkov, pridržujemo pravico, da vaše osebne podatke posreduje tretjim osebam oziroma pristojnim inštitucijam.

IV. Vpogled v podatke in zahteva za izbris podatkov

Na vašo zahtevo vam bo omogočen vpogled v vaše osebne podatke, njihovo prepisovanje ali kopiranje ter njihov izpis, posredovali vam bomo tudi seznam uporabnikov, katerim so bili posredovani osebni podatki, kdaj, na kakšni podlagi in za kakšen namen. Kadarkoli pa imate tudi pravico zahtevati, da se vaši osebni podatki brišejo iz naših zbirk osebnih podatkov. Izbris bo opravljen takoj, ko bo jasno, da ste resnično prav vi oseba, za katero zahtevate izbris podatkov. O zahtevi za vpogled in izbris vas prosimo, da nas obvestite na naslov info@moj-mozaik.si

V. Sklepno:
Zbrane podatke bomo uporabili izključno za namene, za katere so bili posredovani. Osebnih podatkov in kontaktnih informacij ne bomo uporabljali v druge namene ter jih brez izrecnega dovoljenja uporabnika spletnega mesta ne bomo razkrili tretjim strankam. Storili bomo vse, da vaše osebne podatke zaščitimo pred kakršnimi koli kršitvami in zlorabami.

Vaša vprašanja v zvezi z varstvom vaših osebnih podatkov pri uporabi te spletne strani lahko pošljete na naslov info@moj-mozaik.si

VI. Spremembe poltike zasebosti:

Ta politika zasebnosti je bila zadnjič posodobljena 14. 10. 2013.